Veel gestelde vragen


Veel gestelde vragen:

  • Hoe weet ik dat deze app betrouwbaar is?
  • Wat moet ik ook doen als ik iets verdachts zie?
  • Als ik iets verdachts zie maar dit is niet in mijn groep hoe geef ik dat door?
  • Wat houd beheerder zijn precies in?
  • Wordt ik nu niet constant lastig gevallen met berichten?
  • Ik heb geen WhatsApp kan ik me dan toch aanmelden?
  • Wie zit er achter Kruidenwijk-veilig?
  • Er wordt al weken niets gezegd in de app, is het nog wel actief?

Hoe weet ik dat deze app betrouwbaar is?

Wij werken samen met de wijkagenten van Kruidenwijk en met de gemeente Almere.
Aanmeldingen lopen via de wijkagent en worden na goedkeuring toegevoegd.

Wat moet ik ook doen als ik iets verdachts zie?

Je past SAAR toe.
S = Signaleer
A = Alarmeer 112
A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon, lichten aan te doen, hond uit te laten, .

Als ik iets verdachts zie maar dit is niet in mijn groep hoe geef ik dat door?

Zie je een verdachte of onveilige situatie dan pas je ook SAAR toe. Ongeacht welke gebied dit plaats vindt. De beheerders hebben onderling contact en zorgen ervoor de de melding op de juiste groep terecht komt. Ook als de verdachte zich verplaats zullen andere groepen hiervan op de hoogte gebracht worden. Zodat de “boeven” geen kans krijgen.

Wat houdt beheerder zijn precies in?

Klik voor een duidelijke omschrijving hier

Word ik nu niet constant lastig gevallen met berichten?

De beheerder van de groep ziet erop toe dat de app alleen voor verdachte situaties gebruikt wordt.
De app is niet bedoeld is voor een auto welke fout staat geparkeerd of een huisdier wat vermist word.

Ik heb geen WhatsApp kan ik me dan toch aanmelden?

Nee, het is een whatsapp groep en daar heb je app voor nodig. Deze app is beschikbaar voor de meest gangbare smartphones. Weten hoe je deze installeerd klik hier.

Wie zit er achter Kruidenwijk-veilig?

Het orginele idee komt van de zeer succesvolle Whatsapp groep in de stripheldenbuurt. Met de komst van de appgroep is er een daling van het aantal inbraken te zien! Bij het opstarten van Kruidenwijk veilig is het stappenplan gebruikt dat op de volgende site staat: www.deboevendebuurtuit.nl.

Voor Kruidenwijk-veilig.nl zijn wij een team van 3 enthousiaste initiatiefnemers welke gaan voor een veilig(er) Kruidenwijk.

Hoe gaat Kruidenwijk-veilig om met mijn gegevens?

Lees onze privacy verklaring hier.

Kan dit ook voor mijn wijk?

Dat kan! Wij zijn geholpen en geïnspireerd door het model uit de Stripheldenbuurt. Op de volgende pagina kun je een stappenplan aanschaffen dat je op weg helpt om whatsapp groepen in jouw wijk op te zetten. www.deboevendebuurtuit.nl

Er wordt al weken niets gezegd in de app, is het nog wel actief?

In de app worden alleen belangrijke en relevante meldingen gezet. Soms is het rustig in de wijk en zijn er geen meldingen. Dit betekend niet dat we achter de schermen niet actief zijn. En het betekend helaas ook niet dat het rustig blijft. Zodra zich weer een verdachte situatie voordoet in de Kruidenwijk zal dit gedeeld worden via de whatsapp groepen.
Door de app alleen te gebruiken voor meldingen blijven deelnemers alert. Het is daarom niet de bedoeling om andere onderwerpen te bespreken in de app.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.