Verdachte situatie op de app wat nu? 1


Wat te doen als er een verdachte situatie op de app geplaatst wordt.

Het is een hele tijd stil op de app en dan ineens komt er een melding. De melder heeft 112 gebeld. Wat kun jij nu doen? Juist nu zijn die ogen in de straten zo belangrijk!!

Dus dit is dan HET moment om “ons” te laten zien! HET moment om te kijken of je de verdachte personen signaleert. Waar zijn ze nu? Welke kant gaan ze op? Kun je een aanvulling geven op de beschrijving? Let hierbij op uiterlijke kenmerken, zoals lengte, schoenen etc. Een jas is snel uit te trekken. Miss kun je zelfs een foto maken van een voertuig of kenteken noteren.

Het is belangrijk  om ons te ” laten zien” de boeven laten weten dat we allert zijn… Ga
-de hond uitlaten
-buiten roken
-samen rondje lopen
Let op eigen veiligheid voorop!!!

Waar de verdachte zich op dat moment bevinden is belangrijke informatie voor de politie. Doordat de wijkagenten ook in de app groepen zitten wordt er direct actie ondernomen. Met de melding van gisteren is dat bevestigd. De melding is snel en goed opgepakt door zowel  politie als de buurtbewoners.

Met inmiddels meer dan 300 paar ogen in de kruidenwijk kunnen we met zijn alle heel veel zien en een grote rol spelen in het voorkomen van een inbraak, het verjagen van de boeven tot en met het aanhouden.

Meer dan 300 paar ogen is al een groot bereik! We kunnen alle hulp gebruiken om de boeven de buurt uit te appen. Samen staan we sterk!
Klik hier om je aan te melden voor de WhatsApp groep. Wil je eerst meer info? neem dan een kijkje op onze website 

Help jij al mee? 

fb bericht

 


Uw reactie

Een gedachte over “Verdachte situatie op de app wat nu?

  • Schaap-Strydom

    Ik ben net lid geworden maar had de stap al eerder moeten doe. Ik zag zelf een verdachte de hele dag op een bankje zitten in de Koggepark mid juli en hij keek constant naar een bepaalde straat iets werd in de gate houden dat was heel duidelijk, alleen kon ik niets doe maar wisten dat het foute boel was en ik vroeg mezelf wie word vanavond de volgende slachtoffer. De volgende dag hoorde ik in de buurt dat er ingebroken was 2 huizen van mijn woning af, en meteen ging my gedachten naar dat donkere vent wat zijn petje over zijn gezicht had trokken en maakte of hij op zijn telefoon bezig toen ik te dichtbij kwam zitten met mijn hondje. Tot en met vandaag heb ik spijt dat ik me niet eerder had aangemeld want dan was de inbraak misschien voorkomen.